streda 15. septembra 2010

Dimonsium Chaotic - Demoltia Universa (Demo 2008)





Kapela Dimonsium Chaotic pochádza zo zemplínskej šíravy, konkrétne z mesta Michalovce a  jej členmi sú Demo (gitary, spev) a Pio (basa, bicie, klávesy). Rozoberať bližšie podrobnosti o tejto kapele je zbytočné, pretože fakticky žiadne dostupné niesú, preto sa idem venovať rovno hudbe, konkrétne k ich jedinému vydanému titulu, a to demu Demoltia Universa.

Demo obsahuje päť skladieb v celkovom čase okolo 18 minút a bola vydaná na vlastné náklady. Obal či samotné logo pôsobia priemerne načo sme si však hlavne už pri začínajúcich kapelách a ich prvých demách zvykli. Hudobne sa dá Dimonsium Chaotic zaradiť do ranného obdobia škandinávskej scény i keď death metalové vplyvy sa tu nedajú prehliadnúť. Čo ponúka Demoltia Universa po hudobnej stránke je, že celá nahrávka sa nesie v rýchlejších tempách, okrem predposlednej skladby Last Groan of Jesus Christ. Zvuk je priemerný, nástroje čitateľné i keď veľké rezervy by sme tu mohli nájsť hlavne v nedotiahnutom masteringu. Vokálne party sú v celku na slušnej úrovni, i keď v prvých dvoch skladbách navrstvenie vokálu nezapadá celkovo do konceptu samotnej skladby. Veľkú výhodu vidím v použití klávesov, ktoré oživujú gitarovú kompozíciu jednotlivých skladieb. K bicím nemám čo vytknúť, väčších prešľapov sa tu nedočkáme.

Zo samotného dema, by som vyzdvihol hlavne skladby ako Demoltia Universa, a Last Groan of Jesus Christ. Tu sa prezentuje Dimonsium Chaotic v tom najlepšom svetle a predvádza to najlepšie z ich doterajšej tvorby. Za najvydarenejší kúsok tohto dema považujem úvodnú skladbu Demoltia Universa aj hlavne vďaka klávesovým linkám, ktoré oživujú tvorbu Dimonsium Chaotic a dodávajú skladbe patričnú atmosféru. Paradoxne práve v tejto skladbe cítiť najviac odkaz severskej black metalovej scény. Ostatné skladby sa prezentujú skôr priemernou produkciou, okrem svetlých výnimok v podobe gitarových riffov alebo klávesov toto demo nemá čo náročnejšiemu poslucháčovi ponúknuť. Osemnásť minút prejde veľmi rýchlo a skôr unudí ako zaujme k opätovnému vypočutiu. K samotným hudobným výkonom nemám čo vytknúť, ani k samotnému zvuku, jediné čo ma mrzí je v podstate nedotiahnutie jednotlivých skladieb, nulová reklama, nulová snaha s grafikou ktorá zráža tento počin niekam do úplného zabudnutia. Pri sebamenšej snahe by sa určite našiel niekto, kto by tento počin vydal, keď nie doma tak v zahraničí. Je veľká škoda, že miestami nádejná a zaujímavá produkcia zapadne prachom a nedostane sa jej väčšej publicity.  

Hodnotenie: 50 %

Napísal: Blutkrieg

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára